Anaokulu

Temelinde “SEVGİ” var! Öğrencilerimizi sportif, sanatsal ve sosyal açıdan destekleyen İSTEK 1915 Çanakkale Anaokulu; öğrencilerimize keyifle öğrenebileceği bir yaşam alanı oluşturmaktadır. İSTEK 1915 Anaokulu’nda öğrencilerimizin; ilgi, sevgi ve güven ihtiyaçlarını karşılayarak, tüm gelişim alanlarında yaşlarının gerektirdiği özellikleri kazandırmak, yaşamları boyunca kullanacakları iletişim, sosyal-duygusal, özyönetim, araştırma-sorgulama, problem çözme, yaratıcılık, işbirliği gibi yaşam becerilerini geliştirmek hedeflenmekte bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı, üst öğrenim kademelerine hazır, mutlu, başarılı, iyi insanlar olarak yetişmelerini sağlayacak temeller atılmaktadır. Anaokulunda öğrencilerimizi bir üst kuruma ve hayata hazırlarken; düşünebilen ve düşündüklerini uygulayabilen, her zaman gelişime, öğrenmeye açık, etik kurallara özen gösteren, sağduyulu, sorumluluk sahibi, mutlu, kendinden emin adımlarla ilerleyen Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda nesiller yetiştirmek temel prensibimizdir. Özel İSTEK 1915 Çanakkale Anaokulu’ nda çocuk merkezli öğrenmeyi hedef alan eklektik bir program uygulanmaktadır. Okulumuz, kendi kültüründen beslenen, aynı zamanda evrensel değerlerle de örtüşen hayat görüşüne sahip, dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Okul öncesi eğitim için oluşturulmuş uluslararası geçerliği olan eğitim felsefelerinden ve programlardan yola çıkarak öğrencileriminiz çok yönlü gelişimini desteklemek için, kendi yol haritamızı oluşturduk. Etkinliklerimizi, büyük ve nitelikli bir kampüs okulu olmanın avantajlardan en verimli şekilde faydalanmamızı sağlayacak biçimde bir araya getirmeye özen gösterdik. Nitelikli eğitim kadromuzla; geniş bir yelpazeden oluşan, öğrencilerimizin ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlayacak olan branş derslerimiz ve yoğun yabancı dil eğitimimiz ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için çalışmaktayız. Sorgulamaya dayalı eğitim felsefesini günlük işleyişimizde uygulayarak, çocuklarımızı, uluslararası bilince sahip, duyarlı, araştıran sorgulayan, iletişim kuran, üst düzey düşünme becerilerinin alt yapılarına sahip, bilgiye ulaşma yollarını bilen, farkındalığı yüksek bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çocuğunuzun çok yönlü gelişiminin her aşamasında bilgi sahibi olabilmenizi sağlayacak olan değerlendirme ölçekleri kullanıyoruz.

GEMS, Montessori, High Scope, Recyo Emilio, Waldorf ve DAHA FAZLASI

GEMS eğitim modelini, fen ve matematik kazanımları, Montesori yaklaşımını günlük yaşam becerileri ve duyu eğitimi için yararlandığımız yaklaşımlar olarak görmekteyiz. High scope yaklaşımını, günü planlama bölümünde, Recyo emilio yaklaşımını, sanat çalışmalarında, yaratım süreçlerinde, Waldorf yaklaşımını, doğa eğitiminde ve özdenetim becerilerinde yararlandığımız yaklaşımlar olarak görmek mümkün. Programımızda ayrıca hayal tasarım, ebru, ahşap boyama, gastronomi gibi atölyelerimize de yer vermekteyiz.

Crossroads İle Doğal Süreçte Edinilen İngilizce!

Anaokulumuzda, yoğun bir şekilde İngilizce dil eğitimi verilmektedir. Programda yer alan İngilizce ders saatlerinin yanında. 5 yaş sınıflarımızda çift dilli eğitim esasına göre uygulanan Crossroads programında, çocuklarımız aynı kazanımları hem Türkçe hem de İngilizce olarak edinebilmektedirler. Öğrencilerimiz İngilizce’ yi doğal süreç içerisinde 20 saatin üzerinde uyguladığımız yabancı dil eğitimi ile duyarak, görerek, deneyimleyerek, ifade ederek ve uygulayarak öğrenirler. Özel İstek 1915 Çanakkale Anaokulu’ nda, Çanakkale’ de bir ilk olarak, 3 yaştan itibaren İspanyolca ya da Almanca ikinci yabancı dil eğitimi verilmektedir.

Sosyal ve Duygusal Yönden Güçlü Bireyler İçin İkinci Adım Second Step!

İkinci Adım Programı ile öğrencilerimizin okula hazır bulunuşlukları kuvvetlenirken; sosyal yaşamda başarılarının arttırılması, problem yaratan davranışlarının azaltılması, sosyal - duygusal yeterlilikleri ve öz düzenleme becerilerinin desteklenmesi, öğrenme, empati, duygu yönetimi, problem çözme becerilerinin kazandırılması hedeflenir.