Anasayfa Projelerimiz

WORLD ROBOT OLYMPIAD / DÜNYA ROBOT OLİMPİYATI

World Robot Olmpiad / Dünya Robot Olimpiyatı’nın (WRO) amacı gençlerin robot ve bilime karşı ilgilerini arttırmaktır. WRO ilkokuldan üniversiteye dünyanın her yerinde tüm öğrencilerin fikir üretme ve problem çözme gibi yeteneklerini “düşündürücü ve eğitici robot turnuvaları ve aktiviteleri” düzenleyerek geliştirir.

WRO Türkiye’de 2014 yılından beri Bilim Kahramanları Derneği tarafından uygulanmaktadır. Bugüne kadar Türkiye’de Kurallı, Açık ve Futbol Klasman’ları uygulanmıştır. Bu sene ilk defa Kurallı ve Açık Klasmanlar’da WeDo Alt Klasmanı açılacaktır.

Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2019, İzmir’de Fuarizmir’in ev sahipliğinde, 4 Mayıs tarihinde düzenlenecektir. Ödül alan takımlar Kasım 2019’da Macaristan’da düzenlenecek Uluslararası Robot Olimpiyatına katılma hakkı kazanacaklardır.