Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi

Üniversite hazırlık aşamasında branşlarında uzman öğretim kadrosuyla;

• Soru çözüm saatleri

• Sabit Etüt Sistemi

• Birebir grup dersleri

• Hedef belirleme çalışmaları

• Deneme sınavları

• Danışmanlık sistemi

• Veli ve öğrenci bilgilendirme seminerleri

• Üniversitelere gezi

• Birebir akademik ve pedagojik takip yapılır.

TYT (Temel Yeterlilik Testi) - AYT (Alan Yeterlilik Testi) Çalışmaları

İSTEK 1915 Çanakkale Anadolu ve Fen Lisesi’nde üniversiteye hazırlık çalışmaları 9. sınıfta başlar, 11 ve 12. sınıfta yoğunlaşır. Cumartesi günleri yapılan takviye programıyla 9 ve 10. sınıf konuları anlatılmaya başlanır. Haziran ve ağustos aylarında üniversiteye hazırlık kursları devam eder. Okulumuzun tecrübeli eğitmen kadrosuyla yürütülen çalışmalar 11 ve 12. sınıfta hız kazanır. Sınıflar gruplara ayrılır ve hazırlanan çalışma programıyla her öğrencinin her dersten mutlaka etüt alması sağlanır. Ocak ve mayıs aylarında kamp programı başlar. 12. sınıf öğrencilerinden oluşan ilk 100 öğrenci ocak ayında Yeditepe Üniversitesine 5 gün boyunca kampa alınır. 11. Sınıf öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen cumartesi etütlerine ek olarak okulumuzda salı ve perşembe günleri okul saatleri dışında TYT ders konularını kapsayan tamamlama kursları gerçekleştirilir. Kampüsümüzde iki binayı birleştiren alanda yer alan, Café Kütüphane; okul saatleri dışında da açık bulunur. Dileyen öğrencilerimiz Nöbetçi branş öğretmenleri eşliğinde verimli çalışma saatlerine katılır. Öğrencilerimiz buradaki zaman diliminde öğretmenleri eşliğinde yapamadıkları soruları çözerler. 9. Ve 10. Sınıf öğrencilerimize ayda bir kez, 11. Ve 12. Sınıf öğrencilerimize ise her hafta TYT/AYT denemesi uygulanır. Her kademede yapılan İSTEK Okullarının Ortak TYT /AYT denemeleriyle öğrencilerin test çözme becerisi, zamanı doğru kullanma, disiplinler arası aktarım yapma gibi konularda becerileri artar. Bu sınavlar sonucunda Öğrencilerimiz ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda küçük grup çalışmalarına alınır ve öğrencilerimizin (varsa) akademik eksiklikleri giderilir. Okul çıkışı yapılan etüt çalışmalarıyla öğrencilerin akademik gelişimine katkıda bulunulur. Uygulanan deneme sınavları ile durumları sık sık kontrol edilir ve eksiklerine göre Ölçme - değerlendirme birimi tarafından raporlandırılan kazanım eksikleri ders öğretmenine sunulur. 11 ve 12. sınıf öğrencileri, küçük gruplara ayrılarak bir öğretmenin sorumluluğuna verilir. Her danışman, sorumlu olduğu öğrencinin akademik çalışmalarını veli ile iletişim halinde kalarak yakından takip etmekle görevlendirilir ve bu çalışmalar periyodik olarak ilgili birimlere raporlanır.

Eğitim Destekleyen Sosyal Etkinlikler

• Erasmus +

• Tübitak Proje yarışması,

• Tübitak Olimpiyatı,

• e-twinnnig,

• Duke of Edinburgh,

• Destination-Imagination,

• UGK,

• Sosyal sorumluluk projeleri,

• Yurtiçi ve yurtdışı kültürel geziler,

• Laboratuvar çalışmaları,

• Ulusal-Uluslararası çeşitli yarışmalara katılım imkanı,

• Okuma Saati.

Öğrenci Kulüpleri

11.sınıfa kadar haftada iki saat olarak Sosyal Yardımlaşma, Orkestra, Resim, Tiyatro, Fotoğrafçılık, Mun, Halk Oyunları, Modern Dans, Satranç, Piyano, Yüzme, Masa Tenisi, Futbol, Basketbol, Pilates, Münazara, Akıl Oyunları, Robotik, Oryantiring, Gastronomi ve Kodlama-Yazılım Kulüpleri yapılır.