YEMEK HİZMETİ

Sağlıklı ve lezzetli öğünler sunmayı ilke edindiğimiz yemek hizmetimizde kullanılan malzemelerin %80’e yakını yerel üreticilerden ve köy kooperatiflerinden sağlanmakta, diğer hammadde ve yarı mamuller Türkiye’nin seçkin gıda markalarından tedarik edilmektedir.
Zengin içerikli, besin değeri yüksel, özenle seçilmiş menülerimiz gıda güvenliği ve hijyeni dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Yemeklerimiz aşçılarımızın ve deneyimli ekibinin lezzetli ellerinden öğrencilerimize sunulmaktadır.
Atık yönetmeliği gereği minimum ambalajlı ürün tercih edilmektedir.
Tatlılarda standart reçetede bulunan şeker oranının ½’si kadar kullanılmaktadır.
Menülerimizde günlük olarak alerjen tipleri, gıda hassasiyeti olan öğrencilerimiz için belirtilmektedir.

Hizmet Şekli

İSTEK 1915 Çanakkale Okulları yemek hizmeti tüm kademeler için zorunludur. Yemek hizmeti; Anaokul ve İlkokul gruplarındada sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi beslenmesi şeklinde gerçekleştirilir. Ortaokul ve Lises kademesinde; öğle yemeği, ikindi beslenmesi şeklindedir.

Öğle yemeği; çorba, ana yemek, yardımcı yemek, 4. çeşit ve salatadan oluşmaktadır. Yardımcı yemek pilav, makarna, sebze sote, börek vb., “4. çeşit”; yoğurt, ayran, tatlı, komposto vb. şeklinde servis edilir.

Anaokulu grubu öğrenciler için günlük 1200 cal ihtiyacın 800-1000 cal arasında, ilkokul grubu öğrenciler için günlük 1700 cal ihtiyacın 800- 1000 cal arasında, ortaokul ve lise grubu öğrenciler için günlük 2000 cal ihtiyacın 800-1200 arasında karşılanmasına göre planlanmıştır.

Öğrencilerin kampüslerde maksimum 8 saat bulundukları göz önüne alınarak hizmet şekli ve menü içeriği oluşturulmaktadır.

SAĞLIK PROBLEMLERİ NEDENİYLE YEMEK MUAFİYETİ

Yemek hizmetinden sadece geçerli bir sağlık gerekçesi olan öğrenciler muaf tutulur. Bu uygulamadan ancak Devlet Hastaneleri’nden alınan, toplu yemek hizmetinden yararlanamayacağını belirten heyet raporlu öğrenciler muaf tutulacaktır. Alınan bu heyet raporu ile öğrenci aksi yönde bildirim olmadığı sürece yemek hizmetinden takip eden senelerde de muaf tutulacaktır. İlgili raporlar Eylül ayının 15’ne kadar okul müdürlüklerine teslim edilmek zorundadır. Üst yazı ile değerlendirme komisyonuna sevk edilen raporlar hakkında inceleme yapılarak kampüslere geri dönüş sağlanır. Raporu gerekli kriterlerde olmayan ya da tarih aralığında gerekli müracaat yapılmayan öğrenciler için muafiyet uygulanmaz.