Sizin için sürekli buradayız

1915 İSTEK Çanakkale Okulları

Anaokulu Kademesi

Temelinde “SEVGİ” var! Öğrencilerimizi sportif, sanatsal ve sosyal açıdan destekleyen İSTEK 1915 Çanakkale Anaokulu; öğrencilerimize keyifle öğrenebileceği bir yaşam alanı oluşturmaktadır.

İlkokul Kademesi

İSTEK 1915 Çanakkale İlkokulu ;Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun “İlk Yıllar Programı” olarak adlandırılan (Primary Years Program- PYP) öğretim programını uygulamak üzere “ilgili okul” statüsündedir. Milli Eğitim Müfredatı sorgulama temelli bir yaklaşımla uygulanmakta; hedeflenen kazanımlar disiplinler üstü bir sorgulama programı bağlamında öğrencilere sunulmaktadır.

Ortaokul Kademesi

Ortaokulumuz, Milli Eğitimin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda, temel bilgi ve becerilere sahip, eleştirel düşünebilen, etkili iletişim kurabilen ve yaratıcı bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Okulumuzdaki eğitim sisteminin temelini oluşturan bilim, sevgi ve hoşgörü ilkelerinin ışığında öğrencilerimize, demokratik ve çağdaş bir eğitim ortamı sağlanır.

Lise Kademesi

İSTEK 1915 Çanakkale Anadolu ve Fen Lisesi’nde üniversiteye hazırlık çalışmaları 9. sınıfta başlar, 11 ve 12. sınıfta yoğunlaşır. Cumartesi günleri yapılan takviye programıyla 9 ve 10. sınıf konuları anlatılmaya başlanır. Haziran ve ağustos aylarında üniversiteye hazırlık kursları devam eder. Okulumuzun tecrübeli eğitmen kadrosuyla yürütülen çalışmalar 11 ve 12. sınıfta hız kazanır.